- Reklama -zprávy
- Reklama -udalosti

Italská kuchyně: Víte, jak dokonale uvařit těstoviny?

Recept na těstoviny se zdá být tak jasný. Voda + těstoviny = večeře – že? Někdy se ale ty údajně nejjednodušší věci ukážou jako ty nejošidnější.

Ukázalo se, že dokonalost těstovin – neslepené a ani kašovité ani tvrdé uprostřed – je ošidná. jsou tu totiž faktory, které je třeba zvážit. Měli byste přidat sůl do vody? Nebo olej? Co takhle opláchnout studenou vodou na závěr? Sestavili jsme ty nejlepší a nejjednodušší tipy pro vaření vynikajících těstovin .

Použijte pořádný hrnec

Vyberte si prostorný hrnec, který dává těstovinám dostatek prostoru k pohybu. Nyní je ten správný čas uvést osmilitrový nebo dvanáctilitrový hrnec do akce.

Použijte dostatek vody

Chce to pět nebo šest litrů vody na balíček těstovin. Když máte hlad a chcete ušetřit čas na špagety, můžete být v pokušení použít méně vody, takže se rychleji uvaří. To nedělejte, těstoviny se poté slepí.

Zde je tip na rychlejší vaření vody. Na hrnec přikryjte poklicí, ale nechte ji částečně odkrytou, abyste slyšeli, až se voda začne vařit. Ponechání mezery také pomůže zabránit vytečení vody.

Vodu dobře osolte

Dobře to osolte! Chce to alespoň polévkovou lžíci na 6 litrů vody. Ve skutečnosti kuchař, kterého známe, používá 2 polévkové na 6 litrů vody! Nejlepší je o něco méně slaná než moře.

Vodu přiveďte k plnému varu

Opět nespěchejte a skutečně počkejte, až bude voda v plném varu. Chcete prudký var. Pamatujte, že těstoviny po vhození zchladnou na teplotu vody. Chcete-li vodu rychleji přivést zpět k varu, dejte zpět víko.

Od začátku těstoviny míchejte

Neodcházejte od plotny. Jste ve službě těstovin. Stůjte na stráži a během vaření alespoň dvakrát nebo třikrát hrnec promíchejte.

Ochutnávejte s předstihem

Zkontrolujte dobu vaření na obalu těstovin. Tady to začíná být složité. Všimli jste si někdy, že pokyny udávají časový rozsah? Například běžné suché špagety zaberou 6 až 8 minut. Nebo je to 5 až 7 minut? Nebo 10 až 12? Záleží na balení a těstovinách.

Jaký je pocit na zubech? Odolává střed tak akorát, nebo tam ještě trochu skřípe? Mají těstoviny pružný odraz? To je to, co potřebujete.



Tip: Chcete si dopřát pravou italskou pastu bez vaření? Ochutnejte nefalšovanou italskou kuchyni prostřednictvím rozvozu těstovin Brno, případně rozvozu těstovin Olomouc. Ochutnáte tak Itálii bez námahy.

Trochu vody si schovejte

Jakmile si myslíte, že jsou těstoviny uvařené podle vašich představ, věnujte dvě sekundy tomuto malému kroku, který většina domácích kuchařů vynechává: Než slijete vodu, naberte šálek nebo dva do odměrky.

Tato škrobová voda dokáže v omáčkách zázraky, buď spojí omáčku a těstoviny dohromady, nebo zředí hustší omáčky, tak, že nudle obalí.

Sceďte a promíchejte s omáčkou

Umístěte cedník do kuchyňského dřezu a sceďte těstoviny. Scezené těstoviny vložte zpět do hrnce s omáčkou (nebo do hrnce, pokud se omáčka ještě vaří a pánev je dostatečně velká), přidejte vodu z těstovin a promíchejte, aby se rovnoměrně obalily.

Několik tipů na závěr

Doba vaření se může lišit podle tvaru, množství a druhu těstovin (celozrnné, bezlepkové atd.). Doporučenou dobu vaření na obalu použijte jako návrh, ne jako evangelium.

Na rozdíl od sušených těstovin se čerstvé těstoviny vaří pouze dvě nebo tři minuty.

Po uvaření těstoviny neoplachujte. To smyje všechny šťastné škroby, které ji vážou na omáčku.

Další články autora

Comments

PR článek

Nejnovější články