HIIT trénink na stacionárním kole: Spalování tuku a kalorií vám vrátí postavu jako za mladých časů

Stacionární kolo je nejlepší investice, jakou jste mohli udělat. Investice do vašeho těla. Kardio cvičení, při kterém si můžete sami učit čas a intenzitu. Na to, abyste však hubli a spalovali, je třeba si uvědomit, že jakákoli činnost a aktivita přímo souvisí is vaším jídelníčkem. Je proto třeba mít stále na paměti rovnici čím větší výdej a nižší příjem, tím lépe. Jen tehdy vás to totiž přivede k vytouženému cíli – tělu, jaké jste na sobě obdivovali teprve před pár lety.

Začněte méně intenzivním tréninkem
Nikdy se nesnažte jít za každou cenu do cvičení hrr. Všechno má svou posloupnost, nesnažte se nic urychlit. Pomalu dál zajdete. Delší a méně intenzivní trénink vám dá pevný základ a vybuduje vám kardiovaskulární výdrž a svalovou vytrvalost. Začněte nejdříve 15-20 minutami, pokud jste do té doby nebyli zvyklí na aktivitu a ideální je rozpětí 45-60 minut.

HIIT trénink jako cesta k postavě snů
Pokud chcete, abyste spalovali a hubli z celého těla, musí vás trénink bavit a neměli byste upadnout do stereotypu. K tomu je ideální HIIT trénink.

Intervaly cvičení s nízkou intenzitou pak střídejte s krátkými intervaly intenzivního cvičení. Střídání těchto intenzit a rychlostí za každým překvapí vaše svaly a tělo celkově. Začněte minutu co nejrychleji s vysokým odporem, poté přejděte na 2-3 minuty na nízký odpor a pomalejší rychlost a takto to střídejte po dobu 30 minut. Sami uvidíte, jaký to je rozdíl ve cvičení v porovnání s monotónním šlapáním na pedály.
Čím rychleji jezdíte na kole, tím více kalorií spálíte. Tím víc zároveň hubnete.

Když přijde teplejší počasí, doporučujeme kolo vyměnit za klasické kolo. Je to dynamičtější a rozdílné, ale vy budete mít skvělý základ za sebou a můžete tak své překážky i nadále překonávat.

Další články autora

Comments

Exit mobile version