Dámy, Danner ví, co se nosí na túru


Pozor, všechny dobrodružné dámy! Hory, louky, lesy, kopce, jeskyně, potoky a soutěsky volají a vy nechcete sedět doma. Ale také nechcete po túře skončit s bolavými puchýři, bolavými chodidly nebo vyvrtnutým kotníkem. Proto si turistické boty pečlivě vybírejte.

A pokud si náhodou nejste jisti, po které z mnoha značek sáhnout, přečtěte si náš miničlánek o dámské trekové obuvi Danner.

Článek malý, značka velká

Firma Danner vyrábí své boty již dobrých 85 let a ve svém oboru je naprostou klasikou. V USA je zná každý, u nás možná ještě ne, takže pojďme na to. U Danneru jsou tak trochu oldschool – trvají na tom, že neexistuje lepší materiál než přírodní kůže. Ta, kterou používají na výrobu svých bot, musí projít řadou testů, takže si to rozhodně zaslouží. Kůže se u některých modelů obvykle kombinuje s voskovaným plátnem nebo jinými materiály.

Podrážky pocházejí buď od firmy Vibram, nebo jsou originálním výrobkem firmy Danner. Nabízejí se lehčí i pevnější, většinou nepromokavé, vyzbrojené membránou Danner Dry nebo Gore-tex.

Pokud vás poctivý oldschoolový přístup ke kvalitním materiálům a zpracování oslovuje stejně jako retro design, jste naprosto nejlepší zákazník. A pokud jste viděli film Wild a přemýšleli, jaké boží trekové boty má na sobě ta Reese Witherspoon, vězte, že je můžete mít také. Legendární celokožený model s aurou 70. let se jmenuje Danner Mountain Light.

Když se technologie snoubí se stylem

Jeho střih je přizpůsoben speciálně pro dámské nohy, takže poskytují dostatek prostoru pro prsty i spolehlivou oporu a stabilitu. S horkem si poradí díky technologii DriLex, která odvádí vlhkost zevnitř a rychle schne. Díky ní je obuv nejen prodyšná, ale také odolná proti plísním a zápachu. Kožený svršek může být někdy tuhý a botu je třeba nejprve rozchodit.

Podle recenzenta to však jde překvapivě snadno, a i když je podrážka také poměrně tvrdá, polyuretanová mezipodešev dostatečně tlumí nárazy a bota je pohodlná.

Danner Mountain 600 je také jedním z dobře známých modelů turistických bot pro ženy. Svršek je vyroben ze zrnité kůže nebo semiše, jazyk a oblast kolem kotníku jsou polstrované. Jsou lehčí než model Mountain Light a jejich podrážka je poměrně pružná, někteří ji přirovnávají k podrážkám, které najdete u bot na trailový běh. To také znamená nezvykle vysokou úroveň pohodlí, na kterou člověk u trekové obuvi není běžně zvyklý.

Zajímavý design kombinující kůži s textilní vložkou jiné barvy nabízí model Danner Ridge. Tato dámská turistická bota vypadá skvěle a dobře se v ní chodí na lehkých túrách i ve městě. Je lehká a pohodlná, můžete v ní hltat kilometry a nevadí, když zmokne – Gore-tex si s tím poradí a vy zůstanete v suchu.

Nejen tyto tři, ale i mnoho dalších modelů Danner najdete zde.

Zdroje obrázků: danner.com, outdoorsmagic.com, whatifwewalked.com

Další články autora

Comments

Exit mobile version